Телефон: +380673443039

Email: moc.liamg%40aiiledagdivad.rd


Медичний центр

Телефон: +380673443039

Email: moc.liamg%40aiiledagdivad.rd


Медичний центр

Причини появи прихованої овуляції та рекреаційного сексу з точки зору еволюції (з книги Джареда Даймонда

Причини появи прихованої овуляції та рекреаційного сексу з точки зору еволюції (з книги Джареда Даймонда "Секс для задоволення")

Секс для рекреації: які еволюційні причини виникнення?В своїй книзі Джаред Даймонд ставить еволюційне питання: з якою метою у жінок присутня "прихована овуляція", яка фактично призводила до сексу для задоволення, а не для заплідення.

З точки зору вчених, уснує дві теорії, які на перший погляд можуть здатись взаємосуперечливи, однак автором вони були послідовно об'єднанні в одну логічно лінію.

Перша теорія, це "Тато вдома"👨‍👩‍👦 Теорія "тато вдома": Ця теорія вказує на те, що прихована овуляція може збільшувати можливість батьківства тим, що залучає чоловіків у догляд за дитиною. Прив'язуючи чоловіка до себе можливістю отримати задоволення не тільки під час овуляції, така поведінка спонукала чоловіка залишатись "вдома" (або в печері точніше)) з жінкою, а не йти шукати ще пригод. Це, в свою чергу, давало впевненість чоловікові, що народжені діти є саме від нього і еволюційно це вберігало від жахливого дітовбивства, яке практикувалось в жорстокій дикій природі.

Друга теорія, це "Теорія багатьох батьків"

👩‍👧‍👦 Теорія "багатьох батьків": В контексті прихованої овуляції, існує теорія, що дитина може мати багато чоловіків, які вважатимуть себе її батьками, що сприяє різноманітності генетичного спадку та збільшує шанси на виживання нащадка.

Ці дві теорії є взаємосуперечливими. Однак, Джаред Даймонд зумів їх "примирити". Він припустив, що просто одна теорія "Багатьої батьків" сприяла виживанню дитини в полігамних стосунках, оскільки кожен чоловік визнава дитину своєю. А пізніше, прихована овуляція сприяла побудові моногамних стосунків, прив'язуючи чоловіків можливістю рекреаційного сексу до певних стосунків з однією жінкою. Ось така вона еволюція!) Якщо Вам сподобалась книга, ви можете її почитати в медтичному центрі Dr.David :-)