Телефон: +380673443039

Email: moc.liamg%40aiiledagdivad.rd


Медичний центр

Телефон: +380673443039

Email: moc.liamg%40aiiledagdivad.rd


Медичний центр

Як прибрати розтяжки після пологів?

Як прибрати розтяжки після пологів?

Розтяжки після пологів виглядають, як вузькі смужки різного відтінку. Вони можуть бути фіолетово-червоними, червоними або тілесного кольору, трохи світліше ніж тон шкіри. За своєю природою розтяжки - це рубці, які виникли в результаті атрофії шкіри. Найчастіше вони виявляються в області живота, грудей, стегон - ділянках тіла, які змінюються в розмірах під час вагітності.

Чому з'являються розтяжки після пологів і як їх прибрати

Лікування розтяжок - одне з важливих питань, яке хвилює жінок в процесі відновлення після вагітності. Однак перш ніж розглянути способи видалення розтяжок, розглянемо причини, чому вони виникають і методи, які допоможуть їм запобігти.

Стрії з'являються на поверхні шкіри в результаті зниження синтезу важливих білків сполучної тканини - колагену та еластину, які відповідають за пружність і еластичність шкіри. Причин зниження синтезу білків може бути кілька, проте в результаті це призводить до ослаблення структур шкіри.

Якщо ж у цей період, коли білки виробляються менш активно, шкіра піддається розтягуванню (наприклад, через набір ваги, вагітність або різке збільшення м'язової маси), з'являються розтяжки. Спочатку вони можуть мати червонуватий і фіолетовий колір, проте з часом ці ділянки зарубцьовуються і приймають світлий відтінок. Далі настає точка неповернення, і необхідно шукати спосіб, як прибрати розтяжки.

Варто відзначити, що стрії з'являються на тілі в різному віці (не тільки після пологів), однак під час вагітності вони стають більш очевидними через розтягування шкіри.

Причин утворення таких рубців може бути кілька, включаючи:

  1. Збільшення ваги;
  2. Спадкові фактори;
  3. Вживання гормональних препаратів;
  4. Вагітність;
  5. Зміни гормонального фону в підлітковому віці.

Як можна боротися з появою розтяжок?

До, в процесі і після вагітності для профілактики розтяжок рекомендується:

  1. легка активність;
  2. споживання води;
  3. носіння підтримуючого бандажа;
  4. прийом контрастного душу, який зміцнить тонус судин і шкіри;
  5. приймання вітамінних комплексів;
  6. використання відновлювальних кремів на основі кокосового масла і не тільки.

У деяких випадках для запобігання утворення стрій також рекомендуються легкі профілактичні масажі.

Як прибрати розтяжки на животі, грудях і стегнах після пологів

Далі розглянемо кілька методик, які практикуються в естетичній медицині для боротьби з розтяжками на тілі. Ці методики, як правило, застосовуються в період післяпологової реабілітації. Вони також ефективні для видалення розтяжок, викликаних не лише вагітністю, але й віковими змінами, генетичними факторами, заняттями спортом.

Умовно методи видалення розтяжок можна розділити на косметологічні та апаратні. Разом з цим, як правило, всі види процедур виконуються професійними косметологами.

Чим можна прибрати розтяжки після пологів: косметологічні способи

Боротьба з розтяжками, як і зі шрамами, процес індивідуальний і залежить від безлічі факторів. Однак важливо розуміти, що видалення розтяжок не можна зробити за один візит до косметолога, це може зайняти деякий час.

Мезотерапія

Метод заснований на введенні різних ін'єкцій з активними речовинами, які стимулюють регенерацію клітин, зменшують прояв рубців, сприяють виробленню меланіну і освітлюють шкіру в області розтяжок, вирівнюючи відтінок. Ефект від процедури індивідуальний, допомагає видалити розтяжки частково.

Хімічний пілінг

Процедура виконується за допомогою спеціальних кислот, які впливають на поверхню шкіри живота, грудей, стегон і усувають ороговілі частинки, стимулюють клітинну регенерацію і вирівнюють рельєфи. Хімічний пілінг для досягнення потрібного ефекту проводиться в кілька сеансів з урахуванням індивідуальних показників.

Озонотерапія

Це ще один різновид догляду за шкірою і здоров'ям тіла, який також може застосовуватися для лікування розтяжок після пологів. Методика використовується відносно рідко. Озонотерапія полягає в підшкірному введенні озоно-кисневої суміші. Внаслідок цього поліпшується кровообіг в проблемних ділянках, стимулюється клітинна регенерація та обмін речовин. Метод протипоказаний людям з алергією на озон і порушеннями кровообігу. Для досягнення ефекту потрібно від 10 до 15 сеансів, в деяких випадках менше.

Апаратні методи видалення розтяжок

Мікродермабразія

undefined

Чим можна прибрати розтяжки після пологів максимально делікатно? Відповідь на це питання - мікродермабразія. Це різновид щадного шліфування шкіри, заснований на дії апарату з насадкою з мікрокристалів оксиду алюмінію. Внаслідок циркуляції мікрокристалів оксиду алюмінію, якими впливає апарат, ороговілі клітини видаляються, поверхня шкіри вирівнюється. Для досягнення ефекту потрібно до 10 сеансів шліфування.

Лазерна шліфовка

Як прибрати розтяжки на животі після пологів лазером? Це можливо з допомогою правильного апарату і хорошого фахівця, для цього знадобиться кілька періодичних сеансів. Лазерна шліфовка - один з найефективніших в наші дні способів позбутися від розтяжок на тілі без болю. Як правило, видалення стрій відбувається за допомогою фракційного лазера СО². Такі лазери мають регульовану довжину хвилі до 10640 нм.

Внаслідок впливу лазера руйнуються і видаляються поверхневі клітини шкіри, а також стимулюється клітинна регенерація в різних шарах епідермісу. Після сеансу шліфування шкіра активно відновлюється, активуються природні механізми вироблення білків колагену та еластину. Пристрій дозволяє видаляти нові та старі розтяжки різної величини і глибини. Процедура триває, як правило, до 1 години. Це буде залежати від об’єму оброблюваної області.

Як відбувається лазерне видалення розтяжок після пологів:

  1. Шкіра в області розтяжок очищається і обробляється антисептичним препаратом;
  2. При необхідності на поверхню шкіри наноситься легкий гелевий анестетик;
  3. Покроково на розтяжки впливають попередньо налаштованим лазером. Як правило, для обробки окремих ділянок і стрій різної глибини можуть використовуватися різні протоколи обробки;
  4. На завершення сеансу шкіра покривається відновлювальними препаратами;
  5. У перші кілька днів після процедури шкіра в області впливу буде червоною, після чого потемніє, як після засмаги, і покриється скоринкою.
  6. Протягом 7-10 днів після сеансу кірочка сходить, і шкіра оновлюється.

Для досягнення ефекту потрібно 2-3 процедури, іноді більше. До і після кожного сеансу рекомендується відмовитися від відвідування солярію, засмаги, а також слід утриматися від перебування під прямими сонячними променями. Перед виходом на вулицю на відкриті ділянки тіла важливо наносити крем з SPF-захистом.

На закінчення відзначимо, що перед тим, як прибрати розтяжки після пологів обраним способом, слід зрозуміти, чи дійсно ви цього хочете? Адже жіноче тіло красиво у всіх варіаціях. Якщо ж ви налаштовані категорично, то рекомендуємо звернути увагу на апаратні методи, зокрема, лазерну корекцію, адже цей метод вважається в наші дні найрезультативнішим. При виборі клініки звертайте увагу на кваліфікацію лікаря-косметолога і апаратне оснащення компанії, адже від цього залежить ефективність процедури.